Nikon Imaging | Norge | Europa

Vinner av Shot of the Year:Lisa Love Bäckman

Hvor er du fra?

Jeg er fra Skellefteå - en by på kysten i Nord-Sverige.

Hva tenker du om å vinne «Shot of the year» i Sverige?

Jeg ble gledelig overrasket!

Hva synes du om det nye Z 7?

Det levde opp til forventningene mine med god bildekvalitet. Jeg satte pris på at den lette vekten og at det var stille og hurtig. Jeg likte også utformingen av kameraet. Det var godt å holde og designen føltes ergonomisk og gjorde det enkelt å betjene både knapper og menyvalg. I løpet av den uken jeg hadde kameraet var det svært kaldt, men det så ikke ut til å ha noen særlig innvirkning på batterikapasiteten.

Når og hvor ble disse bildene tatt?

Alle bildene ble tatt i eller omkring hjembyen min i løpet av to dager.

Hva er historiene bak bildene dine?

Det var 25 minusgrader da jeg dro ut for å ta bilder til konkurransen, så jeg måtte arbeide effektivt. Jeg hadde en plan om å fotografere på tre forskjellige steder fra kl 1430 til 1600. Jeg klarte å gjøre det også og to av bildene er fra den runden. Det tredje bildet ble tatt en annen dag, men også det utendørs fordi blomstene er frosset fast på glasset foran ansiktet.

Hvordan begynte du å fotografere?

Helt siden jeg var barn har jeg hatt glede av å utforske forskjellige måter å være kreativ på og fotografering har alltid vært der. Omkring 2014 begynte jeg på den fotograferingsveien som jeg nå går på.

Hva slags motiver og temaer foretrekker du å fotografere?

Jeg tar mange selvportretter, portretter som forteller en historie og drømmeaktige bilder.

Hva slags kamerautstyr bruker du?

Jeg bruker et speilløst fullformats kamera og som regel ender jeg opp med å bruke en 50 mm f/1.4, men jeg arbeider også med andre objektiver avhengig av resultatet jeg ønsker.

Fotograferer du som hobby eller er dette arbeidet ditt?

For tiden er fotografering jobben min.

Fortell oss om det beste fotominnet du har!

Jeg har et par morsomme og litt spennende historier. Rent generelt er den beste følelsen når du er i flytsonen og glemmer tid og sted, og bare gleder deg til å komme hjem og begynne etterarbeidet.


Natur

beskivelse av Lisa Love Bäckman: Dro ut på tur i friske 28 minusgrader for å ta bilder til konkurransen, og jeg valgte å dra ut mellom kl 1400-1600, fordi da er det «golden hour» her på denne tiden av året. Jeg bestemte meg for dette bildet fordi jeg liker alle lagene som landskapet har og denne utsikten som får meg til å føle ydmykhet for naturen.

feedback fra Roger Brendhagen: Duse og flotte pastellfarger hever ethvert landskap - selv et kulturlandskap. Et motiv uten en forgrunn er som regel kjedelig. Derfor likte jeg at hun har brukt noe så enkelt som en snøhaug som forgrunn. I sin duse enkelhet gir hun motivet en flott innramming. Treklyngene i sine tre lag gir motivet en fin dybde og lyset er prikken over i-en!


Valgfritt tema

beskivelse av Lisa Love Bäckman: Et iscenesatt miljøportrett der jeg kledde modellen i gamle vinterklær for å la ham spasere gjennom Skellefteås Bonnsta akkurat da solen begynte å gå ned og kulden bet godt i kinnene. Jeg valgte utstyret og lykten for at det skulle passe til miljøet og været. Og instruerte personen til å forsøke og ha et avslappet og relativt mykt uttrykk til tross for den strenge kulden, som om han var kommet hjem til huset sitt og kunne gå inn i varmen.

feedback fra Robin Levin: Et bilde som inngir tillit til karakteren, en erfaren og kunnskapsrik guide, som tar deg gjennom villmarken og inn i varmen. Vakkert komponert med både kulde og varme i samme bilde. Skarpheten i øynene til tross for snøen, og solen som berører takene - flott! Et klassisk motiv som man kjenner seg igjen i, men med en vri.


Portrett

beskivelse av Lisa Love Bäckman: Selvportrettet er tatt med SnapBridge-appen som fjernkontroll. Jeg gjorde en del forberedelser på forhånd ved å fryse fast visnede blomsterblader på en glassplate. Og jobbet med ansiktsuttrykket og blikket for å skape nærhet, og valgte å gjøre bildet i gråtoner for å få et litt renere og enkelt uttrykk.

feedback fra Therese Asplund: Helt fantastisk bilde som jeg elsker! Jeg skulle ønske at det var jeg som hadde tatt det :-) En perfekt blanding av fotokunst og portrett. Supervakkert og tilstrekkelig allmenngyldig til å passe som kunst hjemme hos hvem som helst, men likevel et fint uttrykk som vekker nysgjerrighet om hvem personen på bildet er og hva historien hennes er. Akkurat det man ønsker seg av et riktig godt portrett. Flott og balansert komposisjon og jeg liker virkelig at du holder det i gråtoner. Det roer ned bilder og gir mer plass til det fine uttrykket. Riktig bra jobbet!