Nikon Imaging | Norge | Europa

På tur i villmarken«Ta alltid med deg kamera - selv på korte turer. Du vet aldri hva som kan skje. Det er også viktig å være tålmodig og respektere dyrene.»


Temaet for My Nikon Moment i april er dyrelivet i naturen. Jurymedlem Stian Norum, som er en norsk fotograf og Nikon Talent, sier han liker bilder der du får følelsen av nærhet og kontakt. Som for eksempel det at dyret stopper opp og ser rett inn i kameraet.


Stians råd for å få den «wow»-faktoren i et bilde er alltid å være forberedt.


Natur og dyreliv

Natur og fotografering har alltid vært en stor interesse i livet til Stian og det å kombinere disse to falt helt naturlig. Stian kommer fra Aurskog-Høland som er et sted omgitt av dype skoger, innsjøer og ville dyr.


«I løpet av noen år har fotografering gått fra bare å være en hobby til å bli den største lidenskapen min. Jeg vil ta tak i magien, mysteriene og det ville du finner i naturen og fange dette i bildene mine. I løpet av de siste par årene har jeg vært ved den finske og russiske grensen mange ganger. I 2017 var jeg også på en 3 ukers reise i den indiske jungelen og fotograferte tigere, leoparder, fugler og andre dyr.»Ta med backup-kamera

Når du er ute i villmarken vet du aldri hva du vil møte. Det å ha med seg noe ekstra utstyr, hvorav et backup-kamera er noe av det viktigste, gjør det vanligvis mye enklere å ta det perfekte bildet.


«Når jeg er ute i naturen og fotograferer dyr har jeg alltid med meg Nikon D5 og følgende objektiver: NIKKOR 14-24mm f/2.8, NIKKOR 24-70mm f/2.8, NIKKOR 70-200 f/2.8 og 200-500mm f/5.6. Det er også flott å ha med seg Nikon Z 7 samt adapteren til disse objektivene som backup-kamera. Jeg har også alltid med meg en drone i kameravesken når jeg er på reise og fotograferer landskap. Det å se ting fra forskjellige perspektiver utfordrer kreativiteten min enda mer!»


Nyt øyeblikket

Livet er godt gjennom et objektiv, men glem ikke å nyte øyeblikket.


«For flere år siden sa en av vennene mine til meg at det er viktig en gang i blant å legge fra seg kameraet og bare nyte øyeblikket. Se øyeblikkene med egne øyne og ikke gjennom kameraet. Dette er noe alle fotografer burde tenke på, fordi det er en viktig side ved det å bli inspirert og huske øyeblikkene.»Et åpent sinn er en åpen vei

Det er alltid viktig å ha et åpent sinn og høre på erfarne folk som Stian og andre fotografer.


«Vær nysgjerrig og villig til å lære noe nytt hver dag. Se på bilder av dyr tatt av andre villmarks fotografer i sosiale medier, magasiner og fotoutstillinger. Jeg mener du kan bli en bedre fotograf ved å gjøre dette. Vær dessuten ikke redd for å feile, for det vil til syvende gjøre deg bedre. Og husk at det aller viktigste er at du har det morsomt og gleder deg over fotograferingen.»